Trgovačka 5b, Umag, 52470

+385 98 19 12 201

+385 52 751 144

info@kormoran.hr

KUPOVINA NEKRETNINE U UMAGU ZA STRANCE UZ POMOĆ AGENCIJE ZA NEKRETNINE

Kupovina nekretnine u Umagu za strance odnosno za kupce koji dolaze iz inozemstva predstavlja složen postupak kupoprodaje. Cijeli proces od kupnje do primopredaje može Vam olakšati agencija za nekretnine koja će odraditi nužne korake za Vas kako bi Vam smanjili brigu i stres oko kupoprodaje. Agencija Vas prati u svih 9. koraka kupoprodaje nekretnine.   

Mi ćemo zbog lakšeg razumijevanja postupak kupoprodaje raščlaniti u 9. koraka kako bi kupci lakše razumjeli cjelokupni postupak kupoprodaje. 


1. Traženje nekretnine

Prvi korak u kupoprodajnom postupku je traženje nekretnine što za kupca znači pronaći nekretninu koja će generirati najveću dodanu vrijednost za kupca i zadovoljiti njegovu osnovnu potrebu za životnim prostorom tijekom ljetnih mjeseci. Pod najveću dodanu vrijednost za kupca spada: LOKACIJA, CIJENA, KVADRATURA  KVALITETA. Kada smo kod kupca uspjeli izazvati zainteresiranost za stan/kuću po kategorijama tada dolazi drugi korak, to jest spajanje kupca i prodavatelja.


2. Spajanje kupca i prodavatelja

U trenutku pronalaska nekretnine javlja se potreba za uspostavom kontakta s vlasnikom nekretnine. Kontakt se najčešće uspostavlja preko agencije za posredovanje u prometu nekretnina. Kada se uspostavi kontakt tada se ulazi u jednu od najvažnijih koraka, a to jest pregovaranje. 


3. Pregovaranje

Pregovaranje spada u jednu od najvažnijih koraka u kupoprodajnom postupku gdje svaka strana pokušava ispregovarati najbolje uvjete za sebe. Ovo je praktički prijelomna točka gdje se odlučuje hoće li se kupoprodajni postupak nastaviti ili će doći do odustajanja od kupoprodaje nekretnine. Ukoliko se nastavi tada prelazimo u sljedeći korak potpisivanja kupoprodajnog predugovora/ugovora. 

  

4. Potpisivanje predugovora

Ovdje je veći fokus na kupca nego na prodavatelja iz razloga što kupac odlučuje o načinu financiranja kupnje nekretnine. Neki kupci zahtijevaju duži postupak zbog tuđeg izvora financiranja najčešće iz kredita što zahtjeva potpisivanje predugovora, dok drugi kupci zahtijevaju potpisivanje glavnog kupoprodajnog ugovora zbog vlastitog izvora financiranja. 


5. Potpisivanje kupoprodajnog ugovora    

Potpisivanje predugovora zahtjeva sklapanje glavnog ugovora do određenog roka. U kojem se preciznije definiraju uvjeti dogovoreni u prethodnim koracima i stvaraju se uvjeti za uknjižbu u ovom slučaju na sudu u Bujama ili nekom drugom sudu. 


6. Uknjižba 

Uknjižba znači odlazak na sud i predaja dokumentacije za upis prava vlasništva na određenoj nekretnini i tada se izvršava prijenos vlasništva s prodavatelja na kupca. Nakon uknjižbe dolazi do primopredaje. 


7. Primopredaja

Primopredaja nekretnine je trenutak kada prodavatelj predaje kupcu nekretninu u posjed. Prodavatelj je obvezan predati sve ključeve i ostale stvari vezane uz nekretninu koje su ugovorene u glavom ugovoru.


8. Prijepis

Prijepis podrazumijeva očitanje brojila vode i struje te prikaz svih podmirenih računa do primopredaje. 

  

9. Zaključenje kupoprodaje 

Cilj svake kupoprodaje nekretnine je ostvariti WIN- WIN situaciju što znači da su u kupoprodajnom postupku svi zadovoljni, a ne samo jedna strana i preporuke agencije kao najveće nagrade za dobro obavljen posao. 


  



 





Sviđa vam se članak? Podijelite ga!

Više novosti

ANALIZA TRŽIŠTA NEKRETNINA OD INVESTITORA, IZVOĐAČA PA SVE DO KUPCA

ANALIZA TRŽIŠTA NEKRETNINA OD INVESTITORA, IZVOĐAČA PA SVE DO KUPCA

PRIČA O A I B STANU U DOBA KRIZE

PRIČA O A I B STANU U DOBA KRIZE

KOME PRIPADA BUDUĆNOST ?

KOME PRIPADA BUDUĆNOST ?

KRATKI VODIČ ZA SUBVENCIONIRANJE STAMBENIH KREDITA

KRATKI VODIČ ZA SUBVENCIONIRANJE STAMBENIH KREDITA

UMAG: PRAVA MALA OAZA MIRA

UMAG: PRAVA MALA OAZA MIRA

KAKO ODABRATI AGENCIJU ZA NEKRETNINE KOJA ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA?

KAKO ODABRATI AGENCIJU ZA NEKRETNINE KOJA ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA?

Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".